sábado, 30 de octubre de 2010

L'AUTOESTIMA

Tal i com vàrem parlar a les darreres sessions de classe, l'autoestima és un tema clau pel creixement i el desenvolupament de les persones. És tan important que fins i tot dins de la piràmide de les necessitats de Malow hi ha un nivell exclusivament dedicat a ella.
A causa de la gran importància que se li atribueix a aquesta, he volgut fer una petita recerca i compartir amb tots vosaltres tots els aspectes positius que tindrem com a persones si tenim un alt nivell d'autoestima, ja que això és la clau d'èxit en la vida de moltes persones.

Per tant, per què és important tenir una bona autoestima? Doncs, entre altres raons, perquè ens proporciona tot això:

- Una bona sensació sobre nosaltres mateixos i una visió optimista, que portarà a cada persona en un cercle virtuós de la positivitat.
- El valor de provar les coses i fer retrocedir els seu límits.
- La capacitat de relacionar-se bé amb els altres, ajudant a fomentar la seva autoestima.
- La confiança a la xarxa per buscar i parlar amb persones que comparteixen els mateixos interessos que tu.
- Un nivell adequat de l'assertivitat, el que permetrà a les persones negociar bé amb els altres i ser capaç de demanar el que necessiten i tenen dret.
- La motivació per continuar endavant i aconseguir els teus objectius, tot i les circumstàncies adverses.
- Considerar el fracàs com una part inevitable del procés d'aprenentatge i no veure'l com un indicador de la insuficiència personal.

En conclusió, considero que l'autoestima és un aspecte fonamental en el desenvolupament personal de les persones, per això, se li ha d'atribuir tanta importància per tal que ens desenvolupem i creixem adequadament com a persones que som. Tot i així, penso que una persona amb una baixa autoestima, és difícil però no impossible, fer-li elevar aquesta.

I vosaltres, què en penseu de tot això? Creieu que, realment, és un aspecte tan important pel desenvolupament de les persones?

1 comentario:

  1. Fonamental, Núria!
    La qüestió interessant a respondre és com sempre: Com podem ajudar a construir una autoestima alta, en nosaltres mateixos i en els altres?
    Una possibilitat addicional des de l'autoajut i superació: Louise L. Hay

    ResponderEliminar